Privé slipcursus basis 1 uur

Privé slipcursus basis 1 uur

» Ontvangst koffie/thee 
» Rem- en uitwijkoefening
» Over- en onderstuurtraining
» Evaluatie

€ 186,00Anti-slipcursus

Verwacht het onverwachte. Tijdens de cursus leert u hoe u een slip kunt voorkomen en wat u wel of niet moet doen als uw auto in een slip raakt. U begint de cursus rustig met een kopje koffie of thee, een deel theoretische uitleg en een bespreking over wat er precies gaat gebeuren in de cursus.

‘Beheers gevaarlijke situaties’
Tijdens het praktijkgedeelte leert u een noodstop maken met en zonder ABS. U oefent de uitkijkmanoeuvre met watermuren, maakt een achterwielslip, een voorwielslip en natuurlijk krijgt u op het einde een evaluatie zodat u precies weet hoe u het heeft gedaan. De docent leert u in een kleine groep hoe u gevaarlijke situaties voorkomt, herkent en beheerst.

Basis cursus
Tijdens de basis privé cursus oefent u de meest effectieve rem-en stuurbewegingen in een ongevalsituatie. De anti-slipcursus wordt uitgevoerd door het Verkeersopleidingscentrum op ons eigen oefenterrein.

U leert veilig uitwijkmanoeuvres uit te voeren tijdens een noodstop. Door middel van deze speciale uitwijkmanoeuvres leert u de controle over uw voertuig te houden of terug te krijgen. U doet ervaring op met onderstuur (voorwielslip) en overstuur (achterwielslip).

Wie kan deelnemen aan de cursus?
Iedereen met een geldig rijbewijs voor de auto kan deelnemen aan onze anti-slipcursus. Zowel voor bedrijven als particulieren is iedere cursus beschikbaar. Voor bedrijven maken wij programma’s op maat die geheel naar eigen wens in te vullen zijn. Voor particulieren hebben wij speciale cursusdagen waarop iedereen zich kan inschrijven.

Begeleiding
Gedurende de cursus is er persoonlijke begeleiding van een deskundige docent van ons Verkeersopleidingscentrum. De verschillende onderdelen van de anti-slipcursus worden op een efficiënte manier behandeld waarbij de deelnemers ruimschoots de tijd krijgen om de stof eigen te maken.

Tijdens de anti-slipcursus wordt er gewerkt met een roulatiesysteem. Er nemen meerdere personen per voertuig deel aan de anti-slipcursus. Op deze manier wordt ook ervaren hoe het is om de oefeningen op de passagiersstoel of achterin mee te maken.

Voertuig
Tijdens de anti-slipcursus wordt er gereden in speciaal aangepaste voertuigen van het opleidingscentrum. U kunt de anti-slipcursus ook in uw eigen voertuig volgen. Dit heeft vele voordelen: u moet tenslotte met uw eigen voertuig zo veilig mogelijk de weg op.

  • Informatie
  • Aanmelden